Yläkoulun aloittaville Chromebookit

Ylämyllyn uudessa yläkoulussa ensi syksynä aloittavat 7.-luokkalaiset saavat omat Chromebook-laitteet. Liperin hyvinvointilautakunta päätti, että jatkossa jokainen yläkoulun aloittava oppilas saa oman tietokoneensa, jonka hän voi lunastaa itselleen yläkoulun päättyessä.

Kahdeksannen ja yhdeksännen luokkien yli 200 oppilaalle ei hankita omia laitteita. Heitä varten koululle ostetaan Chromebook-laitteita 88 kappaletta.

– Ylämyllyn koulussa jokaisella oppilaalla ja henkilökunnan jäsenellä on käytössään oma päätelaite. Päätelaite voi olla myös oppilaan oma laite. Päätelaite on tärkeä oppimisväline, todetaan uuden koulun pedagogisessa hankesuunnitelmassa.

Erillinen yläkoulun investointimääräraha monenlaiseen irtaimistoon on 1,1 miljoonaa euroa. Tämän päälle tulee käyttötalouspuolelta katettavat tietokoneet, oppikirjat ja toimistotarvikkeet.

Chromebookien suorahankintahinta on 278 euroa. Nyt tarvittava määrä 235 kappaletta maksaa 65 000 euroa. Tähän hankintaan tarvitaan lisämäärärahaa ensimmäisen talouskatsauksen yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *