Vesien hoitoon konkreettisia toimia

Liperin elinympäristölautakunta kaipaa Vuoksen vesienhoitoalueen vesienhoitosuunnitelmaan konkreettisia toimenpiteitä. Nyt alue on valtavan laaja, eikä konkreettisia kohteita ole Saimaan alueella juuri mainittu vuosille 2022–27.

Lautakunta muistuttaa antamassaan lausunnossa, että esimerkiksi Riihilammen ekologisen tilan on havaittu muuttuneen välttävästä huonoksi, mutta kunnostustoimenpiteistä ei ole suunnitelmassa mainintaa.

Jätevesineuvonnan ja -valvonnan tärkeys on tunnistettu, mutta jätevesihankkeiden rahoitus loppui pari vuotta sitten. Neuvontaan ja valvontaan tulisi saada lisää resursseja.

Vesien tilaan vaikuttavista hankkeista lautakunta halusi lisätä listalle FinnCobalt Oy:n suunnitteleman Keretin kaivoksen uudelleen avaamisen Outokummussa. Sysmäjärven pohjasedimentteihin kertyneet raskasmetallit voivat vaikuttaa myös Liperin puolen vesistöissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *