Liperiin vammaispoliittinen ohjelma

Liperiin on laadittu kunnan ensimmäinen vammaispoliittinen ohjelma. Sen sisällöstä vastaa vammaisneuvosto ja se esitetään tiedoksi lautakunnille, kunnanhallitukselle ja -valtuustolle.Ohjelma on tarkoitettu työkalupakiksi muun muassa vammaisille ja virkamiehille. Tavoitteena on saada vammaisten mielipide kuuluviin ja helpottaa heidän arkeaan.
Ohjelmassa tuodaan esille muun muassa toimenpide-ehdotuksia esteettömyyden parantamiseksi. Näistä ehdotuksista useat parantavat myös ei-vammaisten arkea, sillä ohjelmassa vaaditaan esimerkiksi opasteiden ja valojen lisäämistä. Lisäksi ohjelma nostaa esille asiakirjojen fonttikoon, kunnan nettisivujen selkokielisyyden ja vammaispalvelujen saatavuuden turvaamisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *