Eritasoliittymän selvitys valmistunut – parempi vaihtoehto on 2 miljoonaa kalliimpi

Liperin kunnan tekninen johtaja esittää ensi viikolla kokoontuvalle elinympäristölautakunnalle, että Ylämyllyn eritasoliittymän suunnittelu alkaisi kalliimman mutta toimivamman ja turvallisemman vaihtoehdon pohjalta.

Kun edullisemman vaihtoehdon kustannukset olisivat 17,5 miljoonaa euroa, kalliimpi kustantaisi arviolta 19,47 miljoonaa. Vaikka valtaosa Kuopiontien risteykseen sijoittuvasta hankkeesta rahoitetaan valtion kukkarosta, kahden miljoonan euron erotus jäisi kunnan kontolle. Alustavasti on arvioitu, että kunnan maksuosuus olisi edullisemmasta vaihtoehdossa 2,43 miljoonaa ja kalliimmassa 4,4 miljoonaa euroa.

Yksinkertaisemmassa vaihtoehdossa katu radan pohjoispuolelle toteutettaisiin suoraan eritasoliittymän kiertoliittymästä radan ali. Toimivammassa ehdotuksessa katu rakennettaisiin eritasoliittymän länsipuolelta Ylämyllyntieltä. Tällöin katu kulkisi valtatien ja radan ali.

Kalliimmassa vaihtoehdossa valtatie 9:lle voidaan asettaa 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus, kun taas edullisemmassa rajoitus jää 80 kilometriin tunnissa.

Lautakunnan jälkeen suuntaa linjataan hallituksessa ja valtuustossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *