Puolet tukipotista jakoon

Liperissä yksinyrittäjien 2000 euron koronatukea myönnettiin 102 hakijalle. Valtiolta olisi ollut saatavissa määrärahaa yli 200 yksinyrittäjälle, joten iso potti euroja jäi hyödyntämättä.

Kuntaan saapui 126 hakemusta, joista kymmenen siirrettiin syrjään väärään kuntaan saapuneina ja 14 hylättiin. Hylkäyksiä on jouduttu tekemään muun muassa liian pienen yrittäjätulon tai jo ennestään tappiollisen toiminnan vuoksi. Lipertekin yritysneuvoja Jaana Karppanen kertoi aiemmin syksyllä, että muutamilla hakijoilla oli päätoimialana maa-, metsä- tai kalatalous, jotka oli suljettu pois tästä tukihausta.

Toimintatuen hakuaikaa oli syyskuun loppuun saakka.

Rääkkylässä hakemuksia kirjoitettiin 20. Yrittäjistä 16 sai myönteisen päätöksen. Myös Keski-Karjalan alueella yli puolet valtion lupaamasta rahasta jäi Keski-Karjalalan kehitysyhtiö Ketin mukaan jakamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *