Hirvilupia aiempaa vähemmän

Suomen Riistakeskus on myöntänyt tulevalle metsästyskaudelle hirvieläinten pyyntiluvat. Hirven pyyntiluvissa on laskua keskimäärin noin viisi prosenttia.Tämä tarkoittaa Pohjois-Karjalaan 1390 pyyntilupaa, kun vuotta aikaisemmin pyyntilupia oli 1502. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa.
Pohjois-Karjalassa saaliiksi jäi viime vuonna 1741 hirveä. Luonnonvarakeskus arvioi maakunnan hirvikannaksi viime vuoden metsästyskauden jälkeen noin 4 800 hirveä.
Etelä- ja Länsi-Suomessa yleisemmän valkohäntäpeuran ja kuusipeuran pyyntilupia ei tullut yhtään maakuntaan. Peurojen pyyntilupia tuli koko Suomeen yli 63 000 kappaletta, kun taas hirven pyyntilupia myönnettiin vajaat 47 000 kappaletta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *