Karhunkaatolupia aiempaa enemmän

Suomen riistakeskus on myöntänyt Liperi–Outokumpu-lupa-alueelle neljä poikkeuslupaa karhun metsästämiseen. Keski-Karjalan lupa-alueelle, johon Rääkkylä kuuluu, on myönnetty 31 lupaa. Koko Pohjois-Karjalaan myönnettiin lupia 163, mikä on 49 enemmän kuin viime vuonna.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Pohjois-Karjalassa on metsästetty vuosittain keskimäärin 113 karhua, mikä ei ole riittänyt karhukannan kasvun pienentämiseen. Luonnonvarakeskuksen mukaan maakunnassa on 550­570 yli vuoden ikäistä karhua, ja pentutuotoksi on arvioitu 135.

Vuotta aiemmin karhuja oli 450­470 sekä pentutuottoa 110, joten karhujen määrä on kasvanut vuoden takaisesta. Pohjois-Karjalan riistaneuvoston tavoitteena on saada karhukantaa pienennettyä.

Karhun metsästyskausi alkaa 20. elokuuta ja päättyy lokakuun lopussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *