Sähkövikoja korjataan edelleen

Tiedossa olevat Päivö-myrskyn aiheuttamat sähkökatkokset on nyt saatu korjattua, mutta uusia ilmoituksia tulee edelleen.– Joku on saattanut esimerkiksi saapua mökilleen vasta nyt ja huomata, ettei sähköjä ole, suurhäiriöjohtaja Jukka Ahonen PKS Sähkönsiirrosta kertoo.
Katkot-häiriökartassa näkyy vain keskijänniteviat. Siksi osalla asiakkaista on voinut olla pienjännitevian vuoksi sähköt poikki, vaikka vikaa ei ole ollut kartassa.
Yli 12 tuntia kestäneestä sähkökatkosta saa automaattisesti korvauksen laskulle. Korvauksen määrä riippuu siitä, kuinka pitkään sähköt ovat olleet poissa. Tavallisesti aika lasketaan siitä hetkestä, kun asiakas on ilmoittanut sähköviasta.
– Tällaisessa suurviassa oletetaan katkon alkaneen samaan aikaan kuin muillakin, vaikka asiakas ei olisi päässyt ruuhkautuneessa puhelinpalvelussa läpi, Ahonen selittää.
Tällä hetkellä helikopterin avulla kartoitetaan edelleen kaatuneiden puiden aiheuttamia ongelmia maastosta. Meneillään olevista korjauksista voi aiheutua lyhyitä, muutamasta minuutista puoleen tuntiin kestäviä katkoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *