Kesäkuu oli lämmin ja kuiva

Ilmatieteen laitoksen mukaan kesäkuun keskilämpötila oli Pohjois-Karjalassa kolmisen astetta tavanomaista lämpimämpi. Liperissä Joensuun lentoasemalla kesäkuun keskilämpötilaksi mitattiin 17 astetta, kun tavallisesti kesäkuun luku on 14,1 astetta.Vaikka kesäkuussa oli pitkään kuivaa, kuun viimeisenä päivänä maakuntaa riepotellut Päivö-myrsky korjasi tilannetta. Pohjois-Karjalassa satoi vettä 44–58 millimetriä, mikä on keskimääräistä vähemmän: tavallisesti kesäkuussa sataa 65 millimetriä. Myrskyn kovin sisämaan tuulenpuuska, 26,9 metriä sekunnissa, mitattiin Liperin Tuiskavanluodossa.
Vedenkorkeudet olivat hieman tavallista alempana. Viinijärven vedenkorkeus Vaiviossa oli 15 senttimetriä alempana kuin normaalisti. Saimaan Arvinsalmessa mitattiin 2 senttimetriä tavallista alhaisempi luku.
Yksittäisiä sinilevähavaintoja on tehty lähinnä Oriveden mökkirannoilla. Suomen ympäristökeskuksen mukaan viime viikon tuulinen ja epävakainen sää on hajottanut sinileväkukinnot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *