Uusi koulu hiilikompensoidusta betonista

Liperin uusi, rakenteilla oleva yläkoulu valmistetaan hiilineutraalista betonista. Pielisen Betoni Oy kompensoi toiminnastaan kertyvät päästöt sitomalla vastaavan hiilidioksidimäärän yrityksen ja sen pääomistajien omistamiin metsiin Itä-Suomessa.Pielisen Betonin tiedotteen mukaan kyse on Suomen ensimmäisestä hiilineutraalista valmisbetonista ja betonielementeistä rakennetusta yläkoulusta. Liperi on mukana Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostossa, minkä vuoksi ympäristötekijät ovat olleet osa koulun suunnittelua alusta alkaen.
Pääurakoitsijana toimivan Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Hämäläinen kertoo, että myös raaka-aineen tuottaminen lähiseudulla pienentää osaltaan hiilijalanjälkeä lyhyiden kuljetusmatkojen ansiosta.
Uuden koulurakennuksen odotetaan valmistuvan Ylämyllylle elokuussa 2021.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *