Valtiovarainministeri Vanhanen sai viestin maakuntakentistä

Maakuntien edustajat keskustelivat lentoliikenteen tilanteesta valtiovarainministeri Matti Vanhasen kanssa keskiviikkona. Kuuden maakunnan henkilöt totesivat, että Finnairin reittilentoliikenne Joensuuhun, Kajaaniin, Kemi-Tornioon, Kokkola-Pietarsaareen ja Jyväskylään on käynnistettävä mahdollisimman pian ja kaupalliselta pohjalta.

– Tämä on erittäin tärkeä asia maakuntien elinvoimalle ja vientiyritysten kilpailukyvylle. Epävarmuuden jatkuminen lentojen käynnistymisestä heikentää vakavalla tavalla toimintaympäristön ennustettavuutta ja tulevaisuuden suunnittelua, maakuntien viesti kuului.

Valtiovarainministeri kiitti maakuntien delegaatiota vahvasta ja perusteellisesta viestistä ja jakoi huolen lentoyhteyksien tulevaisuudesta. Maakuntaliiton mukaan ministeri vakuutti valtioneuvoston olevan sitoutunut neljännen lisätalousarvion kirjaukseen, jonka mukaan hallitus huolehtii nykytasoisen lentoasemaverkoston säilymisestä ja tarkastelee kaikkia käytössään olevia vaihtoehtoja kotimaan lentoyhteyksien turvaamiseksi kyseisille kentille.

Finnarin sivuilla lukee, että Joensuun ja Helsingin välillä yhtiö lentää seuraavaksi 28. maaliskuuta 2021. Joensuu-Liperin lentokentällä reittiliikennetauko alkoi varhain keväällä koronan vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *