Saaren nimi muuttuu ajan myötä

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys pysyy kannassaan omistamansa saaren nimimuutosasiassa. Yhdistys päätti vuoden 2019 vuosikokouksessaan muuttaa omistamansa lomasaaren nimen Neekerisaaresta Uutiseksi. Yhdistys ei halua säilyttää paikan nimeä, joka sisältää halventavan ja loukkaavan ilmauksen.

Maanmittauslaitos totesi, ettei sillä ole toimivaltaa muuttaa perinnäisiä paikannimiä. Perusteluissaan Maanmittauslaitos nojaa Kotuksen elokuussa 2019 tekemiin haastatteluihin, joiden perusteella saari tunnetaan paikallisten keskuudessa Neekerisaarena. Sen toinen tunnettu nimi on Seppänen.

Journalistiyhdistys muistuttaa, että nimi vakiintuu, kun se päivitetään karttaan ja sitä käytetään. Maanmittauslaitoksen kartassa Liperin saaristoon sijoittuvan paikan oheen on kirjattu Neekerisaari eli Seppänen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *