Finnair ei lennä Joensuu-Liperin lentokentälle koko kesänä

Finnair ilmoitti sunnuntaina, että lentotauko Joensuuhun ei lopu heinäkuussa, vaan jatkuu koko kesän 2020. Talvikautta arvioidaan myöhemmin.

Finnair tiedottaa ymmärtävänsä lentoyhteyksien merkityksen alueiden elinkeinoelämälle. Yhtiön mukaan niin Joensuun kuin muutamien muidenkin maakuntareittien täyttöasteet ovat olleet ennestään alhaisia.

– Kesän aikana saamme paremman näkyvyyden kysynnän elpymiseen ja painottumiseen verkostossamme, joten arvioimme Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan talvikauden lentoja elokuussa, Finnairin myynnistä vastaava Mikko Turtiainen kertoo.

Huhtikuussa harvojen toteutuneiden kotimaan lentojen matkustajatäyttöaste oli 21,9 prosenttia. Heinäkuusta alkaen lentoja aletaan lisätä asteittain.

Yle uutisoi viikonloppuna, että Joensuu-Liperin lentokentälläkin koronan vuoksi alkanut lentotauko saattaa jatkua ainakin vuoden ajan. Ylen mukaan mahdollista on, etteivät lennot ala uudelleen lainkaan.

Valtaosa kotimaan lentokentistä elää kevään ja alkukesän hiljaiseloa. Vielä tänään sunnuntaina Finnairin nettisivuilla kerrottiin, että heinäkuun alun jälkeen yhtiö lentäisi päivittäin Joensuu-Helsinki-välillä.

Julkisuuteen kerrottujen tietojen mukaan yhtiö tiedottaa maanantaina maakuntien toimijoille suunnitelmistaan.

Niin kansanedustajat kuin kaupunkien johtajat heräsivät sunnuntaina puolustamaan maakuntien kenttiä.

– Kumpikaan vaihtoehto, lentojen lopettaminen vuodeksi tai kokonaan, ei tule missään tapauksessa kysymykseen. Vientiteollisuusvetoinen yliopistokaupunki ei voi näillä etäisyyksillä Helsinki-Vantaan lentoasemasta menestyä jatkossa, sanoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Ylen haastattelussa.

Kansanedustaja Anu Vehviläinen (kesk.) perää julkaisemassaan viestissä valtio-omisteiselta Finnairilta laajan Suomen yhteyksien huolehtimista.

– Sujuvat lentoyhteydet ovat välttämättömät esimerkiksi sellaisille Joensuun alueen yrityksille kuin Abloy, Mantsinen Group, Iivari Mononen Oy, Valamis Group ja John Deere, Vehviläinen toteaa.

Joensuun lentokenttä sijaitsee osin Liperin kunnan puolella. Sen kiitorataa oli tarkoitus parantaa kesällä.

Juttu kiitoradasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *