Koronasta miljoonalasku

Koronaepidemian vaikutukset Liperin kunnan talouteen ovat yli viisi miljoonaa euroa, arvioidaan maanantaina kokoontuvan kunnanhallituksen esityslistalla.Kun laskelmissa huomioidaan valmistelussa olevat tuet kunnille, jäisi kunnan itse katettaviksi kuluiksi noin puolet eli 2,6 miljoonaa euroa. Se vastaa noin 1,5 veroprosenttiyksikköä.
Liperin kunnalle kustannusten lisäyksiä ja tulojen alentumisia tulisi yhteensä 3,6 miljoonaa euroa. Tästä kolme neljäsosaa kertyy verotulojen vähentymisestä.
Lisäksi Liperin osuus epidemian tuomista Siun soten kustannuksista on noin 1,55 miljoonaa euroa.
Apua on tulossa verotulokompensaatiosta, jonka suuruus on hieman alle miljoonan. Lisäksi kunnille ohjataan tukipaketti, jonka jakoperusteita ei vielä tiedetä.
Hallitus käsittelee maanantaina keskushallinnon talouden tasapainottamistoimenpiteitä. Niihin kuuluvat esimerkiksi avustuksista, elinkeinopalvelujen määrärahoista, henkilöstön virkistysmäärärahoista, pitämättömistä kokouksista ja erilaisista hankkeista säästettävät eurot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *