Kirjastot aukeavat varsinaisesti kesäkuussa

Hallitus linjasi maanantai-iltana, että kirjastot voivat aloittaa uloslainauksen vaikka heti. Kirjastot kuitenkin muistuttavat, että tilanne vaatii ennakkovalmisteluja kuten työntekijöiden kutsumisen takaisin töihin.

– Vaara-kirjastot avaavat varatun aineiston noutopisteitä ensi viikolla. Torstaina 7. toukokuuta tiedotamme, mistä kirjastoita uloslainaus aloitetaan, Liperin ja Rääkkylän kaikista toimipisteistä vastaava Vaara-kirjasto tiedotti tiistaina.

Verkkokirjastosta tehty varaus on tässä vaiheessa ainoa tapa saada aineistoa. Varaus noudetaan rajatusta tilasta, sillä varsinaisesti kirjastot aukeavat hallituksen linjauksen mukaan asteittain 1. kesäkuuta alkaen.

Aluehallintovirastojen ohjeistuksen mukaisesti kirjastojen palautusluukkuja avattiin eilen maanantaina. Palautuksella ei ole kiirettä, sillä kaikkien lainojen eräpäivät on automaattisesti siirretty kesäkuun alkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *