Lasten ateriatilausten suosio kasvanut

Liperin kunnassa on ollut kahden viikon ajan mahdollista saada ateriat kotiin, jos varhaiskasvatuksen lapsi tai koulukas on nyt kotosalla.

Palvelu oli heti alkuun yllättävän haluttu, ja suosio on jatkanut kasvamistaan.

– Uusia nimiä on tullut tälläkin viikolla, ruokapalveluesimies Viinijärven keittiöltä toteaa.

Viimeisen viikon aikana aterioita on pakattu kotiin vietäväksi yhteensä Liperin kolmella taajamakeittiöllä noin 2400 kappaletta. Perhe voi itse päättää, miltä keittiöltä lastensa ateriat hakee. Niinpä Jyrin ruokalasta aterioita tilataan noin 1500, Liperin kirkonkylältä noin 500 ja Viinijärveltä noin 400 kappaletta viikossa.

Kerralla voi tilata ateriat 1–3 päiväksi, mutta esimerkiksi maanantaiaamun hakuun pakataan vain yksi rasiallinen perjantain ruokaa.

– Eniten annoksia on maanantai-iltapäivän ja tiistaiaamun jaossa, jolloin moni ottaa kolmen päivän ruuat, ruokapalveluesimies Eila Parkkinen kertoo.

Uuden käytännön mukaan ruuat täytyy tilata jo noutoa edeltävällä viikolla. Pääsiäisen jälkeisen viikon ruuat täytyi tilata jo keskiviikkona, kun yleensä tilausten viimeinen jättöaika on torstai.

Tilausohjeet löytyvät kunnan verkkosivuilta. Muutoksia alkuvaiheen jälkeen on tullut muun muassa Ylämyllyn tilausosoitteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *