Liperi aloittaa yt-neuvottelut

Liperin kunnanhallitus päätti aloittaa koko kunnan henkilöstöä koskevan yhteistoimintamenettelyn pois lukien maaseutuhallinnon ja lomituksen henkilöstö. Yt-neuvottelujen tarkoitus on kartoittaa kokonaistilanne.

Poikkeusoloista seurannut työn väheneminen tai jopa mahdollinen loppuminen koskee Liperin kunnassa noin neljäsosaa henkilöstöstä. Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa lasten määrä on vähentynyt 80 prosenttia normaalitilanteesta.

Osalle työntekijöistä on räätälöity muita tehtäviä sekä käyty keskustelua mahdollisuuksista pitää vuosilomia tai työaikapankkisaldoja. Työnantaja on myös tarjonnut talkoovapaata, jolloin viikon poissaolon ajalta maksetaan 2/7 tuon ajan palkasta.

Neuvotteluissa todennäköisesti päätettävistä lomautuksista on työntekijöille ilmoitettava kuntasektorilla neljä viikkoa etukäteen. Aikaisintaan neuvottelujen tulokset realisoituvat siten toukokuun puolivälissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *