Liperin kunnan asiointiapu yhdistää auttajia ja autettavia

Siun soten ohjeisti perjantaina kuntia huolehtimaan yli 70-vuotiaiden arjesta. Valtioneuvosto on velvoittanut kaikki yli 70-vuotiaat kotiin karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.Siun soten alueella asuvista 17 000 yllä mainitusta ikäihmisestä vain noin 5000 on Siun soten asiakkaana. Kuntien on organisoitava lopuille kotiinsa komennetuille kuntalaisille esimerkiksi asiointiapua, jos he sitä tarvitsevat.
Liperin kunta järjestää asiointiapua kaupassa ja apteekissa käymiseen vapaaehtoisten voimin. Kun riskiryhmiin kuuluva soittaa kunnan yhteyshenkilölle, tämä välittää apua tarvitsevan tiedot vapaaehtoiselle.
Rääkkylässä sen sijaan kunnan työntekijä hoitaa kauppaostosten kuljettamisen.

Yli 70-vuotiaita on Liperissä 1713 ja Rääkkylässä 575.

Juttu Rääkkylän kunnan asiointiavusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *