Liperi aloittaa yt-neuvottelut

Liperin kunnan talousjohtaja esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle yhteistoimintamenettelyn aloittamista. Yt-neuvottelut koskevat koko kunnan henkilöstöä poislukien maaseutuhallinnon ja lomituksen henkilöstö. Neuvottelu aloitetaan 1. huhtikuuta.

Poikkeusoloista seurannut työn väheneminen tai jopa mahdollinen loppuminen koskee Liperin kunnassa noin neljäsosaa henkilöstöstä. Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa lasten määrä on vähentynyt 80 prosenttia normaalitilanteesta.

Osalle työntekijöistä on räätälöity muita tehtäviä sekä käyty keskustelua mahdollisuuksista pitää vuosilomia tai työaikapankkisaldoja. Työnantaja on myös tarjonnut talkoovapaata, jolloin viikon poissaolon ajalta maksetaan 2/7 palkasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *