In memoriam: Annikki Räty 1922–2020

Eila Annikki Räty, os. Nieminen, syntyi Laatokan Karjalassa Ruskealan Kaalamolla 15. huhtikuuta 1922 maanviljelijä Hannes Niemisen ja tämän vaimon Annan esikoisena. Lapsuus ja nuoruus oli huoletonta aikaa talvisodan syttymiseen saakka. Niemiset joutuivat tilaltaan kahdesti evakkoon, ensin Sysmään ja jatkosodan jälkeen Isonkyrön ja Kiuruveden kautta Iisalmen maalaiskuntaan, josta perhe muutti asumaan Liperin Honkavaaralle vuonna 1948. Ansioistaan kotirintaman hyväksi tehdystä työstä Annikki sai myöhemmin rintamaveteraanin tunnuksen. Omaisilleen hän äänitytti CD-levyn, jossa kertoo muistojaan talvi- ja jatkosodasta.

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *