Rääkkylässä suljettiin jo perjantaina tiloja

Rääkkylän kunnassa päätettiin jo ennen Suomen hallituksen maanantaista päätöstä sulkea kunnan julkisia tiloja.Ensimmäiset ilmoitukset muutoksista kerrottiin jo perjantaina, kun esimerkiksi kirjaston kiinni menosta ja liikuntapaikkojen sulkemisesta varoitettiin. Omatoimikirjastoa sai käyttää vielä viime viikonloppuna, mutta maanantaista alkaen lukutupa pysyi suljettuna. Saapuneet varaukset on alkuviikosta voinut noutaa takaovelta ennakkoon soittaen ja ilmoittaen tulostaan.

Perjantaina peruttiin myös kunnan liikuntaryhmät, kansalaisopiston harrastuspiirien kokoontumiset sekä kuntosalien aukiolo.

Maanantaina iltapäivällä ilmoitettiin kunnantalon ovien pysyvän säpissä tiistaista alkaen. Tarvittaessa kunnan viranhaltijoita voi edelleen tavata ajanvarauksella, mutta asiointiin suositellaan ensisijaisesti puheluita ja sähköpostilla.

– Kunnan työntekijät ovat kyllä työpisteillään entiseen tapaan, ja tarvittaessa asioimaan pääsee sopimalla ajan ennakkoon puhelimitse, vs. kunnanjohtaja Yrjö Eronen selventää.

Myös laitoskeittiöllä ja koulun ruokalassa ei toistaiseksi voi käydä ulkopuoliset syömässä.

Harrastukset peruttiin

Koronavirusepidemian ennaltaehkäisemiseksi määrätyt toimet vaikuttivat jo alkuviikosta myös harrastuksiin ja yhdistysten varainhankintaan.

Niemisen Urheilijoiden bingo järjestettiin vielä sunnuntaina, mutta huvitus jää nyt tauolle toistaiseksi. 4H-kerhojen kokoontumiset peruttiin jo viime viikon lopulta alkaen.

Kihaus Folk oli valmistautunut viime viikonlopuksi Kontiolahden ampumahiihtostadionilla kahvilan pitoon ja letun paistoon, mutta varainhankinnaksi reissu ei osoittautunut. Ilman yleisöä järjestetyn tapahtuman kahvio piti purkaa heti pystyttämisen jälkeen.

– Pääsimme onneksi aika vähillä kuluilla, järjestelyvaivoja kertyi enimmäkseen. Kahvion paikkamaksu olisi hoidettu jälkikäteen, ja valtaosa lettutarpeista pystytään hyödyntämään myöhemmin, Rääkkylä Folk ry:n puheenjohtaja Mammu Koskelo kuvailee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *