Suomen hallitus kertoi koulujen sulkeutuvan keskiviikosta alkaen

Suomen hallitus kertoi maanantaina alkuillasta, että Suomessa otetaan käyttöön valmiuslaki ikäihmisten ja riskiryhmien suojelemiseksi. Päätöksen myötä koulut suljetaan, mutta päiväkodit pysyvät auki.

Pääministeri Sanna Marin luki listan toimenpiteistä, joilla koronaviruksen leviämistä pyritään estämään. Eduskunnassa käsitellään tiistaina asetusta, jolla valmiuslaki otetaan käyttöön keskiviikosta alkaen.

Varhaiskasvatusyksilöt pidetään auki. Jos vanhemmilla on mahdollisuus hoitaa lapsia kotona, näin toimitaan.

Koulut suljetaan. Esiopetus sekä 1.–3. luokan oppilaille järjestetään lähiopetusta, jos heidän vanhempansa ovat kriittisissä työtehtävissä.

Vanhuksia pyritään suojelemaan rajuilla toimenpiteillä. Hoitolaitoksiin ja asumisyksiköihin vierailut kielletään lähes kokonaan. Kaikki yli 70-vuotiaat velvoitetaan karanteenia muistuttaviin olosuhteisiin.

Liperin kunta tiedotti aiemmin maanantaina, että Liprakan uimahalli ja nuorisotilat pidetään auki. Hallitus kuitenkin sulkee kaikki valtion ja kuntien uimahallit, muut liikuntapaikat, museot, teatterit, nuorisotilat ja kuntouttava päivätoiminta muun muassa. Yksityisille tahoille, kolmannelle sektorille ja uskonnollisille yhteisöille suositellaan samaa.

Vaara-kirjastot eivät olleet päättäneeet vielä supistustoimista, mutta Suomen hallituksen päätöksellä myös kirjastot suljetaan keskiviikosta alkaen.

Hallitus linjasi myös, että yli 10 hengen tilaisuudet kielletään ja julkisilla paikoilla liikkumista on vältettävä.

Matkustamista ei suositella ollenkaan. Suomen rajojen sulkemista aloitetaan valmistelemaan.

Valtioneuvoston sivulla koko listaus toimenpiteistä

Valtioneuvoston linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta saakka.

Lisätty 17.3.2020 klo 9.10: lisätiedot kirjastosta, nuorisotiloista sekä työ- ja päivätoiminnasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *