Työttömien määrä lisääntynyt Liperissä

Liperissä oli tammikuun lopussa 15 prosenttia enemmän työttömiä kuin vuosi sitten, mikä on suhteessa eniten koko maakunnassa. Lukumäärällisesti työttömiä oli nyt 87 enemmän kuin vuoden 2019 alussa.

Pientä laskua oli kuitenkin tapahtunut kuukauden aikana, sillä vuoden 2019 lopussa tilanne oli hieman huonompi kuin helmikuulle tultaessa. Liperissä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kuitenkin Kontiolahden jälkeen maakunnan toiseksi pienin, 11,4 prosenttia. Vuosi sitten leipäpitäjän työttömyysaste komeili vain 9,9 prosentissa.

Rääkkylässä työtä vailla olevien määrä väheni vuoden aikana suhteessa maakunnan kovinta vauhtia. Työttömiä työnhakijoita oli nyt tammikuun lopussa 122, kun vuotta aiemmin heitä oli 133. Työttömyysprosentti oli Rääkkylässä viime kuun vaihteessa 15,1, jossa oli prosenttiyksikön parannus vuoden takaiseen.

Pohjois-Karjalan työttömyysprosentti kasvoi puoli prosenttiyksikköä vuoden takaisesta ollen nyt tammikuun lopussa 13,3 prosenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *