Puoli päivää ilmaista hoitoa

Maksuton varhaiskasvatus laajenee koskemaan kaikkia ikäluokkia Liperissä vuoden kokeilun ajaksi. Maksuttomuus tarkoittaa, että varhaiskasvatusikäinen lapsi saa ilmaista hoitoa 20 tuntia viikossa tai 80 tuntia kuukaudessa, jos lapsi ei käytä muita hoitoon liittyviä palveluja esimerkiksi kotihoidon tukea.

Hyvinvointilautakunnan torstaisessa kokouksessa Maija Silvennoinen esitti, että maksutonta varhaiskasvatusta ei laajenneta nykyisestä 5-vuotiaita koskevasta mallista. Pauli Hakulinen, Päivi Pietarinen, Raija Albert, Mikko Kaskiniemi, Mikko Lihavainen, Anne Jetsonen, Olli Toivola ja Arttu Koskinen eivät kukaan kannattaneet Silvennoisen vastaesitystä, joten siitä ei äänestetty.

Kokeilu alkaa elokuussa. Varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Helistenin mukaan 20 tunnin maksuton hoito palvelee perheitä, jotka eivät tarvitse enempää hoitotunteja.

Liperissä 5-vuotiaat ovat saaneet vuodesta 2017 maksutonta varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa. Viisivuotiaiden ikäluokasta yli 90 prosenttia on osallistunut varhaiskasvatukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *