Maksutonta hoitoa kaikille

Liperin varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Helisten esittää tänään torstaina kokoontuvalle hyvinvointilautakunnalle kokeilua maksuttomasta varhaiskasvatuksesta.

Muutaman viime vuoden ajan liperiläiset 5-vuotiaat lapset ovat saaneet 20 tuntia viikossa maksutonta varhaiskasvatusta. Nyt ajatuksena olisi laajentaa sama mahdollisuus kaikille varhaiskasvatusikäisille lapsille, jotka eivät saa muita palveluja esimerkiksi kotihoidon tuen muodossa. Kokeilu alkaisi esityksen mukaan elokuussa, jolloin myös subjektiivinen päivähoito-oikeus palaa muutaman vuoden tauon jälkeen.

– En usko, että lasten määrä varhaiskasvatuksessa lähtisi räjähdysmäiseen kasvuun tämän myötä. Taustalla on kuitenkin yleinen näkökulma, että hieman enemmän lapsia pitäisi varhaiskasvatukseen saada, Helisten taustoittaa.

– Ajatuksena on myös tukea heitä, jotka kokevat, että 20 tuntia hoitoa riittää.

Käytännössä muutos tarkoittaisi, että vain 20 tuntia hoidettavat saavat palvelun ilmaiseksi, kun taas esimerkiksi 25 tuntia viikossa hoitoa tarvitsevat maksavat edelleen koko tuosta 25 tunnista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *