Kuluvan vuoden arviota taloudesta rukataan

Liperin kunnan talousarviota rukataan parempien tietojen valossa hieman syksyllä arvioitua paremmaksi. Valtuustolle esitettyjen muutosten jälkeen tilikauden alijäämäksi muodostuu miljoona euroa.

Peruspalvelujen valtionosuuden tuloarviota nostetaan 525 000 eurolla. Valtiovarainministeriö päätti kilpailukykysopimukseen liittyvän kaksinkertaisen vähennyksen huomioimisesta marraskuussa, mikä tuo valtionosuutta Liperille noin 43 euroa asukasta kohti lisää.

Alhaisen korkotason vuoksi rahoituskustannukset toteutuvat 40 000 euroa arvioituna pienempinä.

Verokertymien vaje ei ehkä toteudukaan yhtä pahana kuin syksyllä ennakoitiin, mutta epävarmuuden vuoksi verotuloarviota ei muuteta talousarvioon.

Ensi vuoden talousarvion 1,8 miljoonan euron alijäämää kutistamaan hallitus valitsi talouden tasapainottamistyöryhmän. Siihen nimettiin Eero Reijonen, Mira Karjalainen, Tero Kuittinen, Piritta Kärki, Juha Kosonen ja Pellervo Hämäläinen.

Vastaa