Jätetaksan ehdotus nähtävillä

Joensuun alueellinen jätelautakunta on määritellyt ensi vuoden alusta voimaan tulevan ehdotuksen jätetaksaksi. Se sisältää myös liperiläisiä koskevat hintaehdotukset. Niihin voi ottaa kantaa 29. marraskuuta saakka.

Jätemaksu muodostuu vuosittaisesta perusmaksusta ja jäteastian tyhjentämiseen sidotulta maksulta. Perusmaksu taas syntyy perusosasta, jätelautakuntaosasta sekä Liperin kuntaosasta. Koko alueella yhteinen perusosa nousee hieman, mutta jätelautakuntaosa laskee suunnilleen saman verran. Kyse on kymmenistä senteistä.

Liperin arvonlisäveroton perusmaksu sisältää kuntaosuutta 1,4 euroa vakinaiselta ja 0,70 euroa vapaa-ajanasunnolta. Summissa on pudotus aiempaan verrattuna. Kuntaosalla voidaan kattaa vain aitoja kustannuksia, joita syntyy yhteisistä palveluista kuten puutarhajätteen vastaanotosta. Veroineen perusmaksun suuruus Liperissä olisi ensi vuoden alusta alkaen 23,96 euroa.

Tyhjennysmaksuihin ja lisämaksuihin esitetään korotuksia, jotka ovat yksittäisten prosenttien suuruisia. Biojätteen käsittely on halventunut kilpailutuksen myötä, joten biojätteen tyhjennysmaksu laskee astiatyypistä riippuen 3-14 prosenttia.

 

Vastaa