Influenssarokotukset myöhästyvät

Influenssarokotukset alkavat Liperin alueella vasta marraskuun viimeisellä viikolla. Kohderyhmänä ovat erityisesti riskiryhmiin ikänsä, terveytensä tai työpaikkansa puolesta kuuluvat.Ilman ajanvarausta rokotukseen voi saapua Viinijärven koululle kahtena päivänä, joista ensimmäinen on maanantaina 25. marraskuuta. Ylämyllyn neuvolalla rokotetaan kolmena eri päivänä alkaen keskiviikkona 27. marraskuuta. Liperin terveysaseman vastaanotossa rokotuspäiviä on myös kolme alkaen torstaina 28. marraskuuta.
Fyysiset rokotteet ovat saapuneet tavanomaista myöhemmin, sillä WHO antoi rokotevirussuosituksensa normaalia myöhemmin. Tämän vuoden rokotteessa on neljää eri viruskantaa aiemman kolmen sijaan.
Viime vuonna influenssarokotukset alkoivat Liperissä marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Vastaa