Budjetti uudelle kierrokselle

Liperin kunnanhallitus käsitteli maanantaina lautakuntien ensi vuoden budjettiesitystä, jonka loppusumma on yli kaksi miljoonaa alijäämäinen. Esityksessä oli huomioitu muun muassa 2,5 miljoonan euron Siun soten maksuosuuden kasvu sekä uimahallista, siirtokouluista ja kotikuntakorvauksista syntyvät lisämenot. Budjettiin ei kuitenkaan ole vielä kirjattu arvioita valtakunnan hallituksen esittämistä lisävelvoitteista varhaiskasvatukseen.

Kunnanhallitus lähetti maanantaina talousarvioehdotuksen uudelle kierrokselle. Karsitut esitykset kunnanhallitus haluaa eri palvelualoilta 13. marraskuuta kokoukseen mennessä.
Hallitus evästi, että palvelutuotannossa on kiinnitettävä huomiota lakivelvoitteiden toteutumiseen. Jos uusia ideoita halutaan toteuttaa, niihin on saatava hankerahoitus.
Yhteistoimintaneuvotteluja kunnanhallitus ei kuitenkaan aio käynnistää tässä vaiheessa.
Liperissä Siun soten kustannukset kasvavat huomattavasti muita kuntia kovemmalla vauhdilla. Hallitus kutsuukin Siun soten edustajat avaamaan kunnanvaltuustolle vuoden 2019 toteutumaennustetta, joka on 11,8 prosenttia suurempi kuin vuonna 2018.

Vastaa