Ylämyllylle tarvitaan päiväkoti

Ylämyllylle tarvitaan uusi päiväkoti. Liperin hyvinvointilautakunta päätti viime viikolla pyytää ympäristölautakuntaa selvittämään erilaisia vaihtoehtoja päiväkodin rakentamiselle ja rakennuspaikalle.Ylämyllyn koko monitoimitalo tulisi varhaiskasvatuksen käyttöön uuden yläkoulun valmistuttua ja nuorisotilojen muutettua yläkoululle. Varhaiskasvatus tarvitsee tilaa kuitenkin aiemmin.
Tällä hetkellä Ylämyllyn kaikki varhaiskasvatuksen paikat on täytetty, ja vuoden alussa tarvitaan 16 uutta paikkaa. Väliaikaiseksi ratkaisuksi Ylämyllyltä hankitaan vuokra-asunto.
Valtakunnan hallitus on esittänyt varhaiskasvatuslakiin muutosta, jonka myötä kaikilla olisi subjektiivinen oikeus varhaiskasvatukseen. Lisäksi valmistellaan ryhmäkoon palauttamista entiseen seitsemän yli 3-vuotiasta lasta yhdellä hoitajalla. Muutokset voisivat tulla voimaan jo ensi vuoden syksyllä.
Ylämyllylle sijoittuvaan uuteen päiväkotiin on mietitty paikat noin 63–84 lapselle.

Vastaa