13,5 miljoonan euron investointivuosi

Ensi vuoden talousarvion investointiosaan varataan 11,4 miljoonaa euroa uuden yläkoulun rakentamiseen Ylämyllylle, jos elinympäristölautakunnan esitys menee läpi hallituksessa ja valtuustossa.Investointiesityksen loppusumma kohoaa 13,5 miljoonaan euroon, mikä lienee historiallista.
Ensi vuodelle ajoittuisivat esityksen mukaan kirkonkylän Keskustien peruskorjauksen suunnittelu, Penttiläntien sivukatujen peruskorjaaminen ja Kirkkorannan perusparannus. Ylämyllyllä uusille asemakaava-alueille tehdään kunnallistekniikkaa, Patteristotien linjausta muutetaan ja Jyrissä koulun piha-aluetta remontoidaan lähiliikuntapaikkasuunnitelman mukaisesti. Lisäksi Liperin kunnan alueella parannetaan pyöräilyreitistöjä.
Kirkonkylän vesitornin kunnostus jatkuu ja vanhan vesiputken saneerauksen on suunniteltu alkavan ensi vuonna.
Irtamistobudjettiin on kirjattu kirkonkylän kuntosalilaitteiden uusiminen sekä uuden auton hankkiminen kiinteistöhoidon käyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *