Löytyykö vanhalle kunnantalolle ottaja?

Liperin kunnanhallitus on elinympäristölautakunnan kanssa yhtä mieltä vanhan kunnan tulevaisuudesta. Hallitus linjasi, että kunta ei toteuta vanhan kunnantalon peruskorjauksen suunnittelua eikä varsinaista peruskorjausta.Kunnantalon remontoiminen ei ole kunnan toteutettavien hankkeiden listalla, eikä kunnalla ole osoittaa toimintaa kiinteistöön. Päätöksessä muistutettiin myös, että kaikkia peruskorjauksen avustuksia ei kunnalle myönnettäisi.
Kunta ei kuitenkaan halua olla jarruna rakennuksen kunnostamiselle. Hallituksen päätökseen onkin kirjattu, että kunta luovuttaa kiinteistön yhdistyksille. Kymmenkunta tahoa teki viime vuonna aloitteen yli satavuotiaan suojellun kunnantalon remontoimisesta.
Jos niin sanottu ostajaehdokas löytyy, kunta haluaa tietää talon suunnitellusta käytöstä.
– Tämä on periaatepäätös. Varsinainen sopimus kiinteistön myynnistä hyväksytään valtuustossa, kunnanjohtaja Hannele Mikkanen kuvailee marssijärjestystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *