Rääkkylässä 420 000 euroa miinusta

Rääkkylän tuorein verotuloennuste on Liperiä vielä huomattavasti huonompi. Kun Rääkkylän muutettuun talousarvioon on kirjattu tuloveron kohdalle himpun yli viisi miljoonaa euroa, syyskuinen Kuntaliiton ennuste kertoo tuloveroja karttuvan 4,585 miljoonaa euroa. Tiputus on kahdeksan prosenttia.

Viime tilivuoteen verrattuna tuloveroja karttuisi kunnan kukkaroon neljännesmiljoonan vähemmän, mutta hieman korkeammaksi arvioitu yhteisövero-osuus kompensoisi tätä muutamalla kymmenellätuhannella.

Valtakunnallisestikin poikkeuksellisen tilanteen taustalla on pieneltä osin tulorekisterin haasteet. Pääosin kertymävajeen taustalla on arvioitu olevan ennakonpidätysmenettelyn muutos eli yhteen vuositulorajaan siirtyminen sekä sivutuloverokortin poistuminen. Entiset ennakkoverot siirtyvät seuraavan vuoden tammikuun tilityksiin.

Lue Liperin verotuloennustejuttu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *