Nuoret lukivat lehtiä

Jos koululaisilta kysytään, he lukisivat mieluiten juttuja mummoista ja lapsista. Myös eläin kuvassa on varma merkki herättämään kiinnostusta juttua kohtaan.

Kotiseutu-uutiset lähetti viime viikon lehteä satoja kappaleita koululaisten selailtavaksi YK:n lukutaidon päivän kunniaksi. Lasten toivottiin paitsi lukevan lehtiä, myös kommentoivan toimitukselle, mitkä tarinat koukuttivat parhaiten. Omat linjauksensa lähettivät kymmenen eri luokkaa Liperin ja Ylämyllyn kouluista sekä yksi luokka Rääkkylästä.

Suosituimmiksi teksteiksi äänestyksessä nousivat Lotta Honkanen kirmaisi taas Rääkkylän Hipoissa ja Niina Kiuttu muistaa heinäsirkat Kiuttua oli haastateltu Kyllä mummo muistaa -palstalle kuulemisen haasteista.

– On yllättävää, että mummo muistaa -juttu kiinnosti oppilaita enemmän kuin heidän ikätovereistaan kertovat uutiset, päätoimittaja Jari Partanen ihmettelee.

Parhaaksi kuvaksi lasten ja nuorten mielestä nousi otos aamukahvilla-juttuun haastatellusta Tanja Lamminsalosta – tosin arvattavaa on, että Lamminsaloa enemmän huomiota herätti käsivarrella istunut kana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *