Vedet lämpimiä

Lämpimän elokuun ansiosta uintivedet ovat pysyneet lämpiminä. Ely-keskus tietää kertoa, että elokuun päättyessä pintavesi oli Joensuussa Pielisjoen kanavassa yli 18-asteista, kun se pitkäaikaisen keskiarvon mukaan olisi 15-asteista.Ilmatieteenlaitoksen mukaan elokuun keskilämpötila oli lähellä pitkän ajan keskiarvoa: kuukausi alkoi viileänä ja päättyi lämpimiin päiviin.
Sadetta elokuussa piisasi puolet tavanomaista vähemmän. Järvien vedenkorkeudetkin ovat siten pysytelleet matalina. Arvinsalmella Orivesi-Pyhäselän korkeus oli 30 senttiä tavanomaista matalammalla. Ennusteen mukaan pinta alenee lokakuun loppuun mennessä vielä 20–30 senttiä.
Viinijärven vedenkorkeus on vajaa parikymmentä senttiä normaalia alempana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *