Työllisyystilanteessa ei hurraamista

Työttömyysprosentti on kivunnut kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa kymmenen pahemmalle puolen. Erityisen haasteellinen tilanne on Joensuussa ja Lieksassa, joissa työtä vailla on yli 15 prosenttia työvoimasta. Joensuussa työttömyysprosentti oli kesä-heinäkuun vaihteessa 15,0, Lieksassa 15,4.

Liperissä työllisyystilanne on maakunnan mittakaavassa hyvä. Kesäkuun lopussa leipäpitäjän työttömyysprosentti kirjattiin lukemin 10,7. Tätä parempi tilanne oli vain Kontiolahdella, missä askareetta oli 10,3 prosenttia työvoimasta.

Rääkkylässä työttömiä oli 13,8 prosenttia työvoimasta.

Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen alueella oli kesäkuun lopussa 9 920 työtöntä työnhakijaa. Viime vuoden kesäkuuhun verrattuna työttömien määrä väheni 1 195 henkilöllä (11 %).

Ely-keskuksen mukaan normaaliin kausivaihteluun kuuluu, että työttömien määrä lisääntyy kesäkuussa. Lisäystä oli nyt toukokuun loppuun verrattuna 1 071 henkilöä.

Yhtä kaikki, työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa Suomen suurin: 13,8 prosenttia. Vuosi sitten osuus oli Pohjois-Karjalassa 15,3.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa 9,7 prosenttia, kun se vuosi sitten oli 10,4.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *