Värttinä esiintyy liki syntysijoillaan

Rääkkylä tunnetaan kansanmusiikistaan, ja erityisesti maailmalla Rasivaarasta lähtöisin olevasta Värttinä-yhtyeestä. Perustajajäseniin lukeutuvat Kaasisen sisarukset Mari ja Sari kutsuvat tänä vuonna luomastaan laulutyylistään kiinnostuneet mestarikurssille opettelemaan laulun saloja.

Kaasisen Pirkon ja Kaukon tuvasta ponnistanut nuorten tyttöjen harrastus palaa nyt kirjaimellisesti juurilleen, sillä kurssilaiset pääsevät käymään myös niin Rasihovissa, jossa ensimmäiset keikat laulettiin kuin muissakin Kaasisen sisarusten nuoruuteen kuuluvissa paikoissa.

Mestarikurssi lukeutuu ensimmäistä kertaa järjestettävän Värttinä-viikon tapahtumiin.

Värttinäviikko starttaa heti Kihauksen päätyttyä sunnuntaina. Kihaus-Kiesa kutsuu Villa Ruusulaan, Rasivaaran Piimälahdelle Sari Kaasisen emännöimään kulttuurikotiin koko perheen konserttiin. Päivän ohjelmana on karjalainen kattaus laulua, soittoa ja ilonpitoa järvenrantamaisemassa.
Kihaus-Kiesan eittämätön pääesiintyjä on Värttinä, joka esiintyy pitkästä aikaa kotikonnuillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *