Rääkkylä-jenkka kuullaan Pihasoitossa Erosilla

Rääkkyläläiset Keski-Karjalan musiikkiopiston oppilaat Kiira Halonen, Enni Ihalainen, Dmitri Pitkänen ja Martta Tolvanen ovat opettajansa Andjela Halosen johdolla säveltäneet Rääkkylä-jenkan. Yläkouluikäisten piano-oppilaiden sävellys esitetään Rääkkylän Varpasalon Kesäsoitossa huomenna keskiviikkona Kihaus Folk -pelimannien soittamana.Sävellys on tehty soitonopettaja Andjela Halosen musiikin hahmottamisen tunnilla.

– Uudessa opetussuunnitelmassa on aiempaa enemmän painotusta säveltämiseen ja improvisointiin. Tämä kappale on syntynyt oppilaiden improvisaatiosta, Halonen kertoo.
Soitonopettaja on osallistunut Rääkkylä-jenkan sovittamiseen ja nuotintamiseen. Kappale on valmistunut musiikkiopiston kevätkaudella 2018 ja sitä on aiemmin esitetty musiikkiopiston konserteissa Kiteellä ja Ylämyllyllä. Rääkkylässä ensiesitys on ollut Tupasoittajaisissa; Kihaus-viikon tapahtumissa teosta ei ennen keskiviikkoa ole esitetty.
– Me kaikki säveltäjät olemme rääkkyläläisiä. Toivon, että kansanmusiikkiperinne säilyisi Rääkkylässä vahvana, musiikinopettaja Halonen sanoo.
Nuoret säveltäjät opettajansa kanssa pääsevät seuraamaan Kihaus-viikon keskiviikon esitystä yleisöön: Rääkkylä-jenkan esittäjinä Kesäsoitossa toimivat Kihaus Folk -pelimannit. Tämän yhtyeen esittämän sovituksen on tehnyt Rääkkylän pelimannileirin vastaava opettaja, mandoliinivirtuoosi Joonas Ojajärvi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *