Kunnaneläinlääkärille klinikkamaksu

Siun soten alueella peritään ensi vuoden alusta lähtien klinikkamaksua silloin kun eläintä hoidetaan kunnaneläinlääkärin vastaanotolla. Ympäristöterveydenhuollon jaosto päätti maksusta keskiviikkona.Kunnaneläinlääkärin käyntimaksu on lääkärin palkka. Tähän asti Siun sote ei ole saanut mitään tuloja eläinlääkäritoiminnasta.
Pieneläinten klinikkamaksu on 6 euroa tai 12 euroa, jos käynnillä suoritetaan jokin toimenpide. Päivystysaikana klinikkamaksu on aina 12 euroa. Hevosklinikalla maksu on 25 euroa.
– Klinikkamaksulla saamme varmistettua varustelun ja pystymme palkkaamaan avustajia osalle vastaanotoista. Näin palveluista maksavat ne, jotka niitä käyttävät, toteaa ympäristöterveydenhuollon johtaja Elina Felin.

Hammaslahti menettää kaupungineläinlääkärin

Siun soten lopettaa kaupungineläinlääkärin vastaanoton Hammaslahdella vähäisen asiakasmäärän vuoksi. Siun soten ympäristöterveydenhuollon jaosto päätti keskiviikkona muutoksesta, joka tulee voimaan vuoden 2020 alussa.
Lakkautettavan vastaanoton eläinlääkäri siirtyy Joensuuhun Takilatien vastaanotolle. Joensuussa asiakkaita on ollut ruuhkaksi asti.
– Yhteisvastaanotosta on hyviä kokemuksia esimerkiksi Luovilta, jonne siirtyivät reilu vuosi sitten Outokummun, Liperin Kirkonkylän ja Viinijärven vastaanotot, kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Elina Felin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *