Iäkkäille oma ennakoivan ajamisen kurssi

Liikenneturva on kehittänyt ennakoivan ajon koulutuksesta oman version 65 vuotta täyttäneille kuljettajille.
–Liikenneturvan tavoitteena on edistää iäkkäiden omatoimista liikkumista ja pitkäaikaista autoilua turvallisesti, yhteyspäällikkö Mari Voutilainen toteaa.Tutkimukset ovat osoittaneet, että terveiden iäkkäiden harkitseva autoilu on turvallista. Iäkkäänä tiedostetaan yleensä oman toimintakyvyn muutokset ja ajetaan sen mukaan: vältetään ruuhkia ja huonolla kelillä ajamista sekä käytetään reittejä, joilla ajaminen sujuu mukavammin omassa tahdissa.
–On tärkeää, että ihmiset voivat asua mahdollisimman pitkään omassa kodissaan ja liikkua itsenäisesti. Maailma ja liikenne ovat muuttuneet siitä, kun tämän päivän yli kuusikymppiset ovat hankkineet ajokorttinsa 40–50 vuotta sitten. Tietoa on hyvä kerrata.
Siksipä Liikenneturva järjestääkin iäkkäille kahden päivän kurssin ennakoivasta ajamisesta Liperissä.
Kurssin aikana käsitellään ikääntymisen vaikutuksia ajamiseen, autoilijoille tyypillisiä onnettomuusriskejä ja annetaan vinkkejä vaaratilanteiden välttämiseksi sen mukaisesti, mitä osallistujat ennakkovastauksissaan nostavat esille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *