Taajamajunalla matkustaminen kiinnostaa

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto kartoitti helmi-maaliskuussa taajamajunaliikenteen nykytilaa ja tulevaisuutta. Kartoitus toteutettiin jalkautumalla juniin, jotka kulkivat välillä Joensuu–Nurmes ja Joensuu–Pieksämäki.Kartoituksen jälkeen tehtiin nettikysely, johon saatiin kahden viikon aikana lähes 2000 vastausta ja 1400 avointa kommenttia. Kyselyn vastauksista 7,5 prosenttia tuli Liperistä. Kaikista vastanneista kolme neljäsosaa oli naisia, ja yli puolet työikäisiä.
Runsaan vastausmäärän perusteella taajamajunamatkustaminen kiinnostaa. Valtaosa vastaajista käytti junayhteyttä satunnaisesti korkeintaan kuusi kertaa vuodessa vapaa-ajan- tai asiointimatkoihin. Tyytymättömimpiä oltiin vuorotarjonnan niukkuuteen, minkä koettiin rajoittavan taajamajunien käyttömahdollisuuksia, kuten työssäkäynti- ja koulumatkojen tekemistä.
Pysäkkiverkostoon ja lipun hintoihin oltiin pääosin tyytyväisiä. Joensuun kaupunkiseudulla nähtiin tarvetta Ylämyllyn, Kontiolahden ja Lehmon pysäkeille.
Kartoituksen perusteella Viinijärven kautta puksuttavalla Joensuu–Pieksämäki-junalla oli noin 40 matkustajaa vuoroa kohti. Laskennan perusteella arvioidut vuosittaiset matkustajamäärät ovat vuoden 2017 virallisia tilastolukuja suuremmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *