Salokylällä ollaan odottavalla kannalla

Salokylän kylätalolla pidettiin viime perjantaina kokous, jossa oli mukana kyläyhdistyksen jäseniä ja kyläläisiä, jotka ovat huolissaan mahdollisesta kaivoshankkeesta kylän alueella.Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Varis kertoi, että mukana oli myös Kuoringalla kalastava ja järven tilaa vuosikymmeniä seurannut Esko Päivinen. Mineraalien etsintäalue ulottuu Kuoringan valuma-alueelle.
– Olemme tässä vaiheessa odottavalla ja asiaa seuraavalla kannalla. Odotamme varsinaista malminetsintäluvan hakemista ja päätämme sitten mitä teemme. Valitusta ei voi tehdä tässä vaiheessa, Varis totesi.
Variksen mukaan aikaa varsinaisen malminetsintäluvan hakemiseen voi mennä vielä vuodesta puoleentoista. Tarkoituksena olisi torjua varsinainen malminetsintälupa.
Ritva Variksen alueella on luonto- ja maisema-arvoja, jotka pitäisi ottaa huomioon. Valkoselkätikan esiintymisalueet ja Kuorinka sekä Natura 2000 alue ovat hänen mielestään arvokkaita ja muistettavia asioita.
– Tämä on iso asia monelle kyläläiselle ja mökkiläisille. On niitäkin, jotka pitävät timanttikaivosta hyvänä asiana, Varis jatkoi.
Variksen mukaan malminetsintälupaan ja kaivokseen on vielä pitkä matka. Heinävedellä torjuttiin malminetsintälupa.
– Kun malminetsintälupa tulee hakuun, niin meidän on oltava tarkkana. Katsellaan ja kuulostellaan tilannetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *