Vain Kuopiontielle uutta pintaa

Yksi Pohjois-Karjalan merkittävimmistä päällystyskohteista tänä vuonna on Kuopiontie Ylämyllyn taajaman kohdilla. Noin kolme kilometriä valtatietä Ylämyllyn huoltoasemien luota Lautasuon tietämille saa uuden pinnan.

Viinijärven taajaman ja Kontkalan risteyksen välillä Kuopiontietä päällystetään hieman yli neljän kilometrin matkalla.

Pohjois-Savon Ely-keskus on suunnitellut käyttävänsä vuoden aikana tien pinnoittamiseen noin 15 miljoonaa euroa, jolla pystytään kunnostamaan noin 210 kilometriä päällystetietä. Tieverkon kunto huononee – jotta taso säilyisi, 550 kilometrille pitäisi vetää uusi asfaltti.

Päällysteisiin on käytettävissä tänä vuonna noin kaksi miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna ja noin seitsemän miljoonaa vähemmän kuin vuonna 2017. Niin huonokuntoisiksi luokiteltujen teiden määrä kasvaa 1220 kilometristä 1330 kilometriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *