Lipertek Oy jakaantuu Lipertek Oy:ksi ja Liperin yrityskiinteistöt Oy:ksi

Liperin kunnan tytäryhtiö Lipertek Oy jaetaan kahtia. Suunnitelmien mukaan kokonaisjakautuminen tapahtuu syksyyn 2019 mennessä.

Toiseen yhtiöön kootaan markkinoilla tapahtuva liiketoiminta, kuten toimitilojen vuokraus sekä ulkopuolelle myytävä isännöinti ja taloushallinnon palvelut. Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus päätti nimetä tämän yhtiön Liperin yrityskiinteistöt Oy:ksi.

Toiseen in house -yhtiöön sijoittuvat kunnalle tuotettavat elinkeino- ja isännöintipalvelut. Yhtiön nimeksi jää Lipertek Oy.

Jakautumisen jälkeen kunta voi hankkia elinkeinopalvelut sekä mahdolliset muut palvelut ilman kilpailutusta in house -yhtiöltä.

Kunnanhallitus nimesi molempien yhtiöiden toimitusjohtajaksi nykyisin samoja tehtäviä hoitavan elinkeinojohtaja Mika Hyttisen. Molempien yhtiöiden hallitukseen valittiin Jorma Pitkänen, Päivi Koistinen, Pekka Tuhkanen, Sanna Parkkinen, Heikki Kontkanen ja Päivi Pietarinen.

Ennen jakautumista Liperin kunnan on omistettava koko Lipertek Oy:n osakekanta. Nykyisin kunta omistaa 106 osaketta ja Kiinteistö Oy Liperin Vuokratalot kolme osaketta. Niiden arvoksi muodostuu Verohallinnon kaavan mukaan 66 420 euroa. Määrärahaa ei ole varattu kuluvan vuoden talousarvioon, joten hallitus esittää valtuustolle investointiosaan talousarviomuutosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *