Seurakuntatalon kuntoa selvitetään lisää

Viinijärven seurakuntatalon alakerran korjauksesta on valmistunut vaihtoehdot. Sisäilmatalo Kärki Oy on laatinut kolme eri tasoista vaihtoehtoa, joista mitään ei valittu toteutettavaksi. Kirkkoneuvosto totesi, että sisäilmatutkimuksia jatketaan ensin yläkerrassa.Kevyimmässä alakerran korjaussuunnitelmassa alakerrasta tehtäisiin varasto. Ilmayhteys vaurioituneen materiaalin luota huoneilmaan estettäisiin.
Keskiraskaassa vaihtoehdossa vaurioitunut puulattia poistetaan, mutta lämmöneristeitä ei. Tilat kapseloitaisiin käyttöä varten.
Raskaampi remontti sisältäisi kokonaisvaltaisemman remontin, jolla pidennettäisiin tilojen käyttöikää. Sen kustannukset, noin 260 000 euroa, olisivat lähes kymmenkertaiset kevyimpään remonttiin verrattuna.
Lvis-peruskorjaus alakertaan kustantaisi lisäksi arviolta 290 000 euroa.
Viinijärven seurakuntatalon alakerta on tyhjennetty toiminnoista yläkertaan. Lisäksi diakonille on vuokrattu työtila linja-autoasemalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *