Liperin kouluhankkeet porrastetaan

Liperin kunnanvaltuusto hyväksyi Liperin yläkoulun ja kirkonkylän kouluhankkeiden porrastamisen vuosien 2020–22 välillä. Syyt ovat taloudellisia ja toiminnallisia. Kustannukset jakaantuvat useammalle vuodelle ja samalla oppilaiden turvallisuus sekä koulujen toimivuus voidaan turvata porrastuksella.Yläkoulu rakennetaan ensin vuosina 2020–21 ja kirkonkylän koulu 2021–22. Kohteet vaihtuisivat kesäkuussa 2021. Porrastuksella vältyttäisiin uusien väistötilojen rakentamisesta kirkonkylälle. Koulu olisi helpompi pyörittää 170 pienen oppilaan kanssa kuin 550 oppilaan porukassa.
Rännitie ykkösen kerrostalotontti laitetaan myyntiin, koska tontti vapautui luovutettavaksi. Tontille saa rakentaa enintään kolmikerroksisen rakennuksen, joka voi olla asuinkerrostalo, liike/ toimistorakennus tai niiden yhdistelmä. Rakennusoikeus on 1271 kerrosneliömetriä.
Kuukivi Design/ Pertti Mutanen saa vuokrata teollisuustontin osoitteesta Kuormakuja 1 Ylämyllyltä. Vuosivuokra on vajaat 2600 euroa vuodessa. Valtuuston päätöksellä vuokraehtoja tarkistetaan vielä täsmällisemmäksi.
Ikäihmisten neuvosto on esittänyt Liperin kirkonkylän kuntosalin laitteiden uusimista. Vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroinen tarkistaa laitteet vuoden 2020 talousarviota ajatellen. Samassa yhteydessä tarkastetaan myös muiden taajamien kuntosalien laitteet.
Valtuusto sai tiedoksi prosenttiperiaatteen noudattamisen kouluhankkeiden yhteydessä. Kunta ei varaa taidehankintoihin yhtä prosenttia rakentamisrahoista. Valtuutetut hyväksyivät kuitenkin pontena Eveliina Erosen (vihr) esityksen, jonka mukaan taidehankintoihin voitaisiin varata kymmenentuhatta euroa.
Valtuutettu Kauko Huohvanainen (lip.puol.) jätti valtuustoaloitteen, joka koskee varhaiskasvatuksen johtajan Sirkka Korhosen virasta pidättämistä. Aloitteen mukaan Korhonen on antanut valaehtoisessa lausunnossa marraskuisessa oikeudenkäynnissä paikkansa pitämättömiä todistajalausuntoja.
Lausunto koskee valtuutettujen toimintaa varhaiskasvatuksen epäkohtia ja väärinkäytöksiä selvitettäessä. Tutkintapyyntö on siirretty Kuopioon rikostutkintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *