Stop-merkkejä tasoristeyksiin

Liperissä kuuteen tasoristeykseen asennetaan stop-merkki.Lupajaos antoi liikennevirastolle luvan pakollinen pysähtyminen -liikennemerkin asettamiseksi Silmälammentien, Ylöläntien, Atsinlammentien ja Nostamontien tasoristeyksiin. Lisäksi punavalkoinen pysähdysmerkki asetaan Ristinpohjantien Kaarnalammen kohdalla olevaan tasoristeykseen ja Aholampi–Koira-aho-välitien tasoristeykseen.
Liikennevirastolla on käynnissä valtakunnallinen projekti, jossa kartoitetaan vartioimattomia tasoristeyksiä. Esimerkiksi huono näkemä puoltaa stop-merkkiä, mutta raskas liikenne ja jyrkkä nousu risteykseen taas ei puolla.
Tavallisesti merkkien asentamisesta vastaa tienpitäjä, mutta projektissä merkkien asentamisesta vastaa liikennevirasto ja radan kunnossapito.
Vartioimattomia tasoristeyksiä ilman stop-merkkiä on Suomessa 1600, joista 200 paikkaan haluttaisiin asettaa uusi määräys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *