Tehtävistä äänestyksiä

Liperin kuntaan palkataan ensi vuodeksi kunnossapitoteknikko ja lupainsinööri.

Elinympäristölautakunta päätti pari viikkoa sitten, että kuntaan perustetaan määräaikainen kunnossapitoteknikon tehtävä. Äänestyksessä kumoutui teknisen johtajan esitys toistaiseksi voimassa olevasta kunnossapitoinsinöörin virasta.

Kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja käyttivät tähän päätökseen otto-oikeutta. Kunnanjohtaja esitti hallitukselle kunnossapitoinsinöörin viran perustamista. Hallitus kuitenkin kannatti maanantaina äänin 7-2 lautakunnan päätöstä eli määräaikaisen teknikon tehtävä perustetaan.

Kiinteistöveroselvitystä jatketaan Liperissä ensi vuonna, vaikka siitäkin kunnanhallitus äänesti maanantaina Tero Kuittisen esityksestä.

Lautakunta esitti, että kiinteistöveroselvitystä varten kuntaan perustetaan lupainsinöörin määräaikainen virka ja kiinteistöveroselvittäjän työsuhdetta jatketaan vuodella. Piritta Kärjen esityksestä kunnanhallitus päätti, ettei veroselvittäjää enää tarvita, vaan työt kuuluvat uudelle lupainsinöörille.

Kiinteistöveroselvitys aloitettiin, sillä arvioiden mukaan Liperissä jää vuosittain saamatta vajaa puoli miljoonaa euroa kiinteistöveroja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *