Varhaiskasvatukseen hieman lisää resursseja

Kesäkuussa jätetty valtuustoaloite varhaiskasvatusta koskevien vakavien syytösten selvittämiseksi eteni viime viikoksi hyvinvointilautakuntaan.

Alkusyksyllä kunnanhallitus hyväksyi toimenpiteet, joita olivat muun muassa seitsemän keskustelutilaisuutta päiväkotien vanhemmille ja ulkoinen auditointi. Selvityksen tuloksia esiteltiin kuukausi sitten luottamushenkilöille.

Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Korhonen esitti nyt lautakunnalle päiväkotikohtaiset kehittämissuunnitelmat ja tiimisopimukset.

Valtuustoaloitteessa esitettiin, että Korhonen vapautettaisiin selvityksen tekemisestä.

Vanhemmat toivoivat keskustelutilaisuuksissa, että päiväkoteihin saataisiin lisää resursseja.

Jo ensimmäisen lautakunnan talousarviokäsittelyn yhteydessä ensi vuodelle oli lisätty yhden varhaiskasvatuksen vastaavan, yhden perheohjaajan ja kolmen lähihoitajan kustannukset. Viime viikoksi viilattuun budjettiversioon on lisätty kolmen varhaiskasvatuksen opettajan palkkakustannukset.

Lautakunta esitti alkujaan, että yli 3-vuotiaiden suhdeluku pienennetään kaikissa yksiköissä kahdeksasta seitsemään lapseen aikuista kohti. Kunnanhallitus kuitenkin ohjeisti, että työntekijöitä on lisättävä tarvelähtöisesti, ei kaavamaisesti.

Talousarvio hyväksytään lopullisesti joulukuun valtuustossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *