Hallitukselta ei suhdeluvun muutokselle

Liperin kunnanhallitus ei innostunut varhaiskasvatuksen suhdeluvun laskemisesta. Hyvinvointilautakunta esitti kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että ensi syksystä alkaen yli 3-vuotiaita lapsia olisi vain seitsemän lasta aikuista kohden.

Hallitus evästi, että vakinaista henkilöstöä voidaan lisätä tarvelähtöisesti. Maanantaina kokoontunut hallitus muistutti, että suhdeluvun muutos tarkoittaisi kaavamaista henkilöstön lisäystä kaikkiin yksiköihin. Tähän suuntaan talousarvioesitystä ei voida viedä.

– Hallituksessa on keskusteltu, että onko suhdeluvun tarkastelu paras tapa. Enemmän pitäisi miettiä, minkälaiselle henkilöstölle missäkin yksikössä tai ryhmässä on tarvetta, kunnanjohtaja Hannele Mikkanen toteaa.

Hallitus ei vie henkilöstömitoituksen muuttamista erillisenä pykälänä valtuustoon, vaan lautakunnan suunnittelemat henkilöstölisäykset sisällytetään talousarvioon. Lautakunta käsittelee talousarviota uudelleen torstaina.

Suhdeluku nousi kahdeksaan pari vuotta sitten lakimuutoksen myötä. Kuluvan syksyn aikana pidetyissä vanhempien kuulemistilaisuuksissa nousi huoli liian isoista ryhmistä.

Päivitetty 20.11.2018 klo 15 kunnanjohtajan kommentilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *